Дават 10 млн. лева за местенето на Районния съд

22 август 2012 в 10:15 1485 0

Софийски районен съд
Софийски районен съд

10 милиона лева ще даде държавата, за да бъдат преместени Районният съд и Районната прокуратура в София в т. нар. Военно НДК и сградата на бившето ГУСВ на ул. "Цар Борис III".

Решението ще гласува кабинетът днес, съобщи пресслужбата му.

Във Военното НДК отиват Районната прокуратура, наказателните колегии на Софийски районен съд и бюро "Съдимост", а в сградата бившето ГУСВ - гражданските отделения и техните администрации.

Парите ще бъдат преведени от бюджета на Министерството на отбраната по бюджета на Министерството на правосъдието. Те ще отидат за ремонт на сградата, се казва в съобщение на пресслужбата на Министерския съвет.

"По този начин осигуряваме адекватни условия за работа на около 600 души, включително и на хората от администрацията – деловодство, архив. Въпреки преместването, няма да отнемаме правото за ползване на сградата на Софийския районен съд", коментира премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че държавата ще отпусне и допълнително средства в размер на около 4 млн. лв. на Столична община, за улесняване на достъпа на гражданите до съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови