ГЕРБ: Партията на Станишев взривяваше църкви, а ние градим спортни бази

06 октомври 2012 в 20:40 2259 7

Борисов и Станишев отново размениха остри реплики. Снимка: БГНЕС
Борисов и Станишев отново размениха остри реплики. Снимка: БГНЕС

В събота партийните централи на ГЕРБ и БСП отново размениха остри реплики.

Управляващата партия твърди, че Станишев е доста стресиран след избирането му за президент на ПЕС, а социалистите - че Бойко Борисов се страхува от българите.

Връх в поредицата от гафове

В последните дни все по-често ставаме свидетели на това как лидерът на БСП Сергей Станишев си изпуска нервите. Очевидно избирането му за президент на ПЕС му влияе доста натоварващо и стресиращо. Последните публични изяви на Станишев се оказаха връх в поредицата от гафове, защото самият Станишев призна, че не може да отговори на въпроса, който ние задаваме: „Защо не е подписал договора за АЕЦ „Белене“? Г-н Станишев, Вие бил ли сте премиер на България, след като твърдите, че не знаете кой какво е подписвал или не е подписвал по отношение на „Белене“? Това, което чухме от Вас вчера означава ли, че сте бил в ролята на кукла, чиито конци е дърпал някой друг? - питат от централата на ГЕРБ.

Не прави чест на никой премиер да казва, че той не е подписвал договори и че подписите били на този или онзи шеф на НЕК или други компании, защото за да има подпис – първо трябва да има политическо решение. Ако не сте участвал във взимането на политическите решения по времето, когато сте бил премиер, кой тогава управляваше България? Ние всъщност не знаем кой по това време е бил шеф на НЕК и ако днес искате референдум, и търсите отговори за Белене – потърсете ги от хората, които сте управлявали, като тогавашния шеф на НЕК, който и да е той. Нека преди да издава морални присъди, Станишев да отговори на всички тези въпроси, настояват от ГЕРБ.

Дори в опозиция лидерът на БСП допринесе толкова много за авторитета на България, колкото Борисов не успя да направи докато е на власт. Като президент на ПЕС Сергей Станишев обединява политиката на социалистите в цяла Европа. Неговата дума днес засяга съдбата на повече от 137 милиона европейци, които живеят в страни, управлявани с участието на левицата. Това е непостижим резултат за Бойко Борисов, коментира председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев по повод на позицията на ГЕРБ, изпратена до медиите.

„Не ме учудва поведението на ГЕРБ. То е типично за всеки, който е изпаднал в паника и предусеща загубата. ГЕРБ са просто неспасяеми”, отбеляза Гечев в становище, изпратено от пресцентъра на БСП.

ГЕРБ: Ние не взривявахме църкви

По времето на Тройната коалиция еврокомисарите идваха в България, само когато трябваше да размахат пръст на Станишев или само когато трябваше да обявят, че спират всички еврофондове на България заради корупция по високите етажи на властта и заради кражбите на спонсорите на БСП. Днес лично председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и председателят на Европейския Съвет Херман ван Ромпой идват в България, за да открият заедно с премиера Бойко Борисов новото метро.  Еврокомисарите идват у нас, за да откриваме заедно околовръстни шосета, пътища, спортни бази и много други обекти, които сме построили с европейски и наши пари.Е, как тогава Станишев има лице да излезе и да лъже хората, че Брюксел няма доверие в правителството на ГЕРБ. Ето с такива лъжи работят Станишев и неговите колеги, констатират от ГЕРБ.

Няма как да излъжете българските граждани, защото не ние взривявахме църкви и хвърляхме политическите си противници в лагерите и затворите. Историята помни всичко, което вашата партия е причинила на хората и гражданите виждат всички промени, които днес се правят за по-добрия живот на всички българи, категорични са управляващите.

Председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев репликира, че "Бойко Борисов така се е омотал в лентички за рязане, че остава сляп за мизерията, в която лично той потопи хората".

Българите обедняха, останаха масово без работа. Страната ни е на път да загуби минимум 150 милиона – европейски средства в областта на земеделието - заради некомпетентното управление. Това е реалността днес и ГЕРБ няма как да я скрият, добави председателят на младите социалисти. Той подчерта, че гражданите искат референдум и БСП ще направи всичко възможно гласът им да бъде чут.

„Очевидно е, че Бойко Борисов се страхува от българите. Това може да предизвиква у нас единствено съжаление”, коментира още Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews