Цветанов изчетка Станишев за ПЕС

29 септември 2012 в 09:38 1890 3

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

Изборът на Сергей Станишев за президент на ПЕС е висока позиция за български политик. 

Това каза пред "Панорама" вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов по повод днешния избор на Сергей Станишев за лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

"Двете големи политически семейства в Европа са ПЕС и ЕНП. С избора на Станишев за президент на ПЕС - при такава висока позиция за български политик, независимо че той е от опозицията, трябва да се обединяваме около национални приоритети, които могат да бъдат в интерес на България, региона и ЕС", заяви Цветанов.

Вътрешният минисър коментира провелите се преди дни полицейските протести така: "От 6 синдиката в МВР само един излезе на протест с искания, които не са реалистични в дадения момент."

"С всички останали синдикати, които се разграничиха, предстоят разговори на 3 октомври и тогава ще можем да говорим за параметри и възможности", допълни той.

Цветанов заяви, че в МВР на база реформи са направени икономии и от тях през следващия месец редовите полицаи ще получават за дежурствата, които имат на месец, от 30 до 50 лв. във формата на ваучери за храна. 

Той изтъкна, че в момента един от приоритетите в политиката на правителството е вдигането на пенсиите.

"Финансовата стабилност и основният акцент пада върху българските пенсионери, като са необходими 600 млн. лв., за да бъде осигурено увеличаването на пенсиите", заяви вицепремиерът.

Министърът коментира и оправдателната присъда на Софийския апелативния съд по делото САПАРД. 

"Има нещо, което е нередно - в Германия за подобни доказателства лицата са осъдени, в България - на първа инстанция 12-годишна присъда, на втора инстанция - лицето оправдано. Знаем, че в Германия всичко е наред, което означава, че в България все още има огромен дефицит на доверие в съдебната система", коментира Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews