Десислава Атанасова: Свърших всичко, няма да има изненади

Борислава Бибиновска 12 март 2013 в 18:31 2530 0

Десислава Атанасов. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасов. Снимка: БГНЕС

"Оставям системата на здравеопазването в стабилно състояние и няма да има хаос или изненади за следващия министър".

Това заяви министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова на брифинг за отчет на дейността на ведомството си за последната година.

Атанасова обяви, че екипът й е изпълнил всички поставени задачи. По думите й основните приоритети на министерството са били в областта на медицинската дейност, лекарствената политика, реализирането на големи инвестиционни проекти, повишаването на доходите на работещите в здравеопазването и създаване на условия за специализации на младите лекари.

Атанасова не пропусна да подчертае, че един от успехите на министерството е въвеждането за забраната за тютюнопушене на обществени места.

Като предстоящи задачи пред МЗ в следващите месеци  министърът в оставка посочи проекта на Стратегическа рамка на политиката на здравеопазването за подобряване здравето на нацията за периода 2014 – 2020 г., както и проект на Концепция за устойчиво развитие на здравната инфраструктура в Република България 2014-2020 г.

Назначения в "Пирогов"

Междувременно станаха ясни и новите ръководители на 8 специализирани комплекса в болница "Пирогов".  Доц. д-р Диян Енчев поема Специализирания травматологичен комплекс. Енчев е национален консултант по травматология. Доц. д-р Олег Чолаков ще оглави Спешния авангарден комплекс. За Специализирания хирургичен комплекс ще отговаря проф. Александър Червеняков. Звеното по изгаряне и пластична хирургия  ще се ръководи от проф. Огнян Хаджийски, а Неврохирургичният комплекс - от доц. Николай Габровски. 

Другите началници ще са доц. Мария Миланова на терапевтичния комплекс, проф. Милан Миланов - на клиниката по интензивно лечение и проф. Славчо Кънчев - на урологичния кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови