ДАНСwithme 66: Взривът смени маршрута на протеста

Лилия Христова 18 август 2013 в 19:06 3015 7

100-тина души се събраха тази вечер за 66-ият ден на антиправителствени протести.

Протестът започна към 19 ч. с 20-30 души, събрали се на Ларго. Движението на автомобили все още не беше блокирано. Това се случи към 19,25 ч., когато броят на демонстрантите се увеличи до около 80 души. Те скандираха "Оставка" и "Червени боклуци".

Взривът, станал в този час - 19,20 ч. в китайския ресторант срещу Руската църква - на метри от сборния пункт на протестиращите, наложи промяна в обичайния им маршрут - от пл. "Независимост" по бул. "Цар Освободител" към Народното събрание.

Големият периметър на отцепения от полицията район принуди протестиращите да изберат околните улички по които да стигнат до сградата на Парламента.

Към 21 ч. там се бяха събрали не повече от 80 души.  Те започнаха да се разотиват. Към 21,30 ч. бяха останали около половината, които също постепенно се разотидоха.

Преди протеста тази вечер имаше и кратък контрапротест на обичайното си място - при пилоните на НДК, предаде БНР. Събраха се 30-ина души, които постояха малко и се разотидоха. "Докато има протест, ще има и контрапротест", разясни мотивите си да присъства жена, записана от репортер на "Хоризонт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови