БСП със 100-дневен спасителен план за България

Елица Мартинова 16 март 2013 в 17:31 5255 23

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

БСП представиха 100-дневен спешен план за спасението на страната след изборите, ако получат властта и доверието на хората. Това заяви на брифинг в събота лидерът на социалистите Сергей Станишев.

Според в България в момента „за труда няма хляб, за бизнеса няма въздух, за хората няма справедливост”. По думите му страната се нуждае от спешни мерки и БСП знае как да стабилизира България след кризата.

Ето и точките от спасителния план не Сергей Станишев:

1. Промяна в работата на Народното събрание, въвеждане на график за парламентарен контрол, който да позволи системното отчитане на властта

2. Интензивно подпомагане на общините в най-тежко положение.

3. Оздравяване на бизнес средата в България и подкрепа за държавните фирми.

4. Борба с младежката безработица чрез въвеждането на законодателен регламент.

5. Въвеждане на антимонополно законодателство и разсекретяване на договорите по приватизация, които са от голям обществен интерес.

Станишев обеща, че ако народът даде властта в ръцете на социалистите, още в първите години на управлението си социалистите ще променят функциите на регулаторните органи в страната и ще ускорят въвеждането на електронното правителство.

След пленума, който се проведе по-рано днес, стана ясно, че БСП ще се явява на парламентарните избори като част от изпитаната „Коалиция за България”, която според социалистите е „утвърдена марка”.

Председателят на партията уточни, че ще говори с всеки кандидат-депутат и с желаещите да влязат в листите лично. Той отново се обяви за обновление в парламентарните редици на социалистите, но обеща никой да не бъде „изхвърлен”.

„Всеки има своите качества и по тях ще бъде преценяван”, зави червеният лидер Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!