БСП претопля стари сигнали срещу ГЕРБ пред Цацаров

Елица Мартинова 15 март 2013 в 15:21 1256 0

Михаил Миков. Снимка:БГНЕС
Михаил Миков. Снимка:БГНЕС

„Поискахме тази среща с главния прокурор, за да му предоставим онези сигнали за корупция в управлението на ГЕРБ, за които не достигна време и не попаднаха в дневния ред на Народното събрание“, заяви след днешната си среща със Сотир Цацаров Михаил Миков от БСП.

Сред подадените към главния прокурор сигнали са осуетяването на митническата проверка в алкохолната фабрика на Мишо Бирата, унищожаването на тръбите в „Напоителни системи“, търговете на гори и разпродажбата на дюни, както и обвинението на Бойко Борисов, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него.

„Всички тези сигнали са подадени от депутати от ПГКБ, от общински съветници и кметове на БСП и не бива да останат без адекватен отговор от прокуратурата. Определено срещнахме разбиране от страна на главния прокурор, който пое ангажимент в разумен срок да се извърши проверка по тези сигнали“, коментира Миков.

„Хубаво е прокуратурата да се съсредоточи около признанията на Бойко Борисов пред двама блогъри, преди около 6 месеца, че такъв разговор действително се е състоял, вместо да проверяват дали изтеклата информация е класифицирана или не е“, допълни колегата му Петър Курумбашев.

Представителите на левицата са обсъдили с Цацаров и регламента за употребата на Специални разузнавателни средства. От БСП смятат, че те трябва да се използват само при разследването на престъпления. Миков и колегите му са настояли пред главния прокурор да следи сведения от СРС-та да не се използват неправомерно в предизборните кампании.

„Убедени сме, че прокуратурата е тази, която е призвана да контролира стриктното използване на СРС само за разкриване или доказване на престъпление, особено в периода до изборите“, смята Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови