Бойко Борисов: Страх ме е от Сретен Йосич

Юлиан Христов 15 юли 2013 в 12:48 24460 11

Сретен Йосич. Снимка: pressonline.rs
Сретен Йосич. Снимка: pressonline.rs

Бившият български премиер Бойко Борисов заяви публично, че го е страх от сръбския мафиот Сретен Йосич, за когото се смята, че стои зад заговор за убийството му. 

Това посочва сръбското онлайн издание Pressonline

Според изданието Борисов публично е заявил, че се страхува от Йоца Амстердамски, който му подготвял атентат.

Много хора по целия свят се страхуват от Сретен Йосич, казва Борисов, цитиран от изданието. Експремиерът припомня, че според холандските власти четири години никой не е посмял да посегне на мафиота в България и той не е бил арестуван. "Дори холандски прокурори са се страхували. Въпреки това, ние го арестувахме и екстрадирахме, а той беше осъден на 15 години затвор", разкрива Борисов, цитиран от изданието.

Твърденията, че Йосич планира да елиминира Борисов, се появиха още през 2010 година. Тогава зам. главният прокурор Бойко Найденов заяви, че има доказателства за наличието на смъртоносния заговор. Тогава за разпит са привикани журналисти, които са тиражирали версията. 

Йосич, известен още като Йоца Амстердамски, е познат в България. Името му е замесено в опит за убийството на Борисов още през 2003 година, когато той беше главен секретар на МВР. 

Изданието припомня още, че Бойко Борисов беше призован да свидетелства по дело срещу сръбския наркотрафикант, който беше обвинен за убийството на сръбски журналист.

Йоца Амстердамски излежава 15-годишна присъда, но и от затвора той всява страх, отбелязва сръбското издание.

Многократно Борисов е говорил пред медиите за това, че има заговор за убийството му. В рамките на няколко месеца той тиражира няколко версии за това. Първата беше хвърлена, когато Борисов подаде оставка. Тогава той заяви, че лидерът ДПС Ахмед Доган е поръчал ликвидирането му, за да заеме мястото на главен секретар на МВР. Само преди месец Борисов тиражира друга версия, според която той трябва да бъде арестуван и убит в ареста. Като заговорници той посочи Делян Пеевски, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!