OffNews.bg

Защо сестрата на Борисов се отказа от борбата за шеф на "Шейново"

Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно.

Така сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова коментира в сутрешния блок на bTV оттеглянето си от последния етап на конкурса за директор на общинската Втора АГ болница "Шейново".

Д-р Иванова, която в момента завежда неонатологията в другата голяма общинска АГ болница - "Св. София" (бившата "Тина Киркова"), обясни, че е получила уведомително писмо за конфликт на интереси заради участието на членовете на ГЕРБ в комисията на конкурса. Тя няма официален отговор на питанията си във връзка с това, но членовете на ГЕРБ от комисията са били принудени да си дадат отвод.

"Усетих, че моето по-нататъшно участие в конкурса е изключително нежелано. Нямах никаква сигурност дали отново няма да възникнат един куп въпроси за конфликти. Реших, че трябва да се оттегля", заяви д-р Иванова.

Трима кандидати останаха за последния етап на конкурса, като Красимира Иванова не се е явила. Другите двама са и.д. директорът на болницата д-р Румен Велев и д-р Антони Ненов, завеждащ гинекологичното отделение в "Шейново". Предстои Столичният общински съвет да гласува новия директор на база резултатите от конкурса.

Категорично мога да кажа, че в тази болница не искат да влиза външен човек, каза д-р Иванова. Тя намекна, че един от кандидатите има ООД с дейност сходна с тази на болницата, но не посочи име. В "Шейново", за разлика от "Света София" , от години не е имало финансови проверка. Задавам си въпроса защо, попита още тя.

"Д-р Иван Костов (бивш шеф на "Шейново", сега оглавява Първа АГ болница "Св. София" - б.р.) бе принуден да си подаде оставка и да напусне болницата и я остави на огромна печална. По сметките й имаше над 2,5 милиона, когато той напусна. За две години по тези сметки са похарчени около 2 милиона. Това бяха данните към юни т.г.", добави още Красимира Иванова.