Заловиха измамник от схемата 'ало, полицай съм'

OFFNews 19 август 2019 в 15:26 2064 0

Участник в телефонни измами заловиха криминалисти на ГДНП, ОДМВР-Разград и СДВР. 

Полицаите се задействали по сигнал на 83-годишна жена от Разград, станала жертва на измамници. На домашния й телефон позвънил мъж, представил се за „полицейски служител“, обяснил, че в момента се провежда полицейска операция и я убедил, че ще помогне, ако им предаде наличните си пари, които след акцията ще й върнат.

Потърпевшата хвърлила през терасата на дома си 3960 лв, 245 щатски долара, 25 канадски долара, 15 леи и златни накити. 

В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите съвместни издирвателни действия, в които се включили служители на ГДНП и 5 РУ-СДВР, е установен участник в измамната схема – 56-годишен от Исперих, с адресна регистрация в София, криминално проявен и осъждан за измами и документни престъпления.  

Установено е, че след като изпълнил ролята си на куриер в Разград, мъжът е извършил същото престъпление и в Габрово. Той е задържан на територията на София в момент на поредното прибиране на пари от жертва на измама в София – жена на 78 - години, от която е взел над 2000 лева и злато. 

Работата по разследването и документирането на извършените криминални деяния от мъжа продължава под ръководството на Районна прокуратура – Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови