Задържаните за случая Негован са признали всичко, планирали убийствата цяла година

OFFNews 29 август 2019 в 08:47 14796 1

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания.

Днес се очаква прокуратурата да повдигне обвинения на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев.

При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконния пистолет.

Загиналите са бившият треньор по борба Йордан Атанасов (75 години) и партньорката му Мариана Атанасова (70 години). 

Убийството било извършено на 14 юли в апартамента на една от жертвите на централния столичен булевард „Витоша”. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Гоце Делчев”. Оказало се, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Те са криминално проявени. Планирали убийството от около година насам. Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите ще държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Гоце Делчев”, съобщава Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови