Полицаи простреляха моторист след гонка и опит да удари патрулка

OFFNews 25 май 2023 в 11:34 3124 0

патрул

Снимка Пресцентър на Министерството на вътрешните работи

Няма опасност за живота му

22-годишен моторист е прострелян от полицаи след продължила почти 20 км гонка в Плевенско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

На 24 май в 00:05 часа на път полицаи опитали да спрат младежа, като подали звуков и светлинен сигнал към мотоциклета, който бил без поставена регистрационна табела.

Мотоциклетистът увеличил скоростта и се опитал да избяга. Преследван е от служителите на реда в продължение на около 20 км до село Обнова.

Нарушителят шофирал рисково, навлизайки в лентата за насрешно движение и създавал реална опасност за себе си и останалите участници в движението. Полицаите са произвели предупредителни изстрели във въздуха със стоп патрони.

Водачът отново не спрял и се опитал умишлено да причини катастрофа със служебния автомобил. Бил прострелян със стоп патрони и е задържан.

Установена е самоличността му – 22-годишен от село Малчика. Изяснило се е, че мотоциклетът няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“ и водачът е неправоспособен за съответната категория. Съставени са му два акта по ЗДВП.

Настанен е в болница без опасност за живота. Уведомен е прокурор от Плевен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки