Георги Иванов за палежа на шоурума му: Ако знаех кой е, да съм го застрелял

Напълно изгорели са Шевролет Корвет от '60-та година, Форд Т и Мерцедес 230 SL

OFFNews 02 август 2016 в 10:09 11666 5

Георги Иванов за палежа на шоурума му: Ако знаех кой е, да съм го застрелял

Снимка БГНЕС, архив

Ако можех да кажа кой е запалил шоурума, досега да съм го застрелял. Така бившият кмет на Хасково Георги Иванов коментира пред OFFNews изгорелите автомобили в негов шоурум. 

Сградата се намира на пътя между Димитровград и Хасково. Инцидентът е станал рано тази сутрин. 

"Подпалиха ми шоурума, който бях осветил, но не бях открил. Чакаше Акт 16. Разбили са вратата и са хвърлили вътре коктейл "Молотов" - доказано е от пожарникарите. Вътре е станала адска температура. Всичко се стопява, унищожават се три коли", обясни бившият кмет. По думите му палежът е станал около 3-4 часа сутринта. Сградата е била охранявана от жива охрана, а на обекта е имало и видеонаблюдение. Димитров обясни, че охраната не е успяла да реагира на нападението. 

"Вътре имаше около 14 автомобила, три от тях са изгорели тотално. Другите бяха покрити, тъй като шоурумът не работи. Върху тях има само сажди, но стъклата на шоурума, всичко е изпочупено", разказа Иванов, според когото щетите са за минимум половин милион лева.  

"Това е шоурум само за ретро автомобили. Цената им е от 50-60 хиляди евро нагоре", каза той и допълни, че изгорелите автомобили са Шевролет Корвет от '60-та година, Форд Т и един Мерцедес 230 SL. 

На въпрос кой може да е извършителят, Иванов отговори: "Аз ако можех да кажа, досега да съм го застрелял. Има много хора, които ме мразят." Той смята, че става въпрос за политически опоненти.

"Явно, че скоро предстоят някакви избори в Хасково, защото винаги атаките срещу мене са, когато предстоят избори, за да бъда елиминиран", обясни той.

Иванов отбеляза също, че сградата и колите не били застраховани. "Някой да не си помисли, че е застрахователна измама. Това е много важно, защото веднага някой ще каже: "Ама той си ги е запалил, за да вземе застраховката". Не, те [автомобилите] не са застраховани, защото не са в движение. Те са само изложбени. Иначе са работещи, но са като изложбени експонати", допълни той.

Шоурумът е трябвало да бъде отворен след получаването на Акт 16, което Иванов очаквал да стане до септември. 

От МВР съобщиха за OFFNews, че сигналът за пожара е подаден в 4.43 часа на спешния телефон 112. В резултат на пламъците са изгорели три автомобила, а други два са частично обгорели. Нанесени са щети и по самата сграда, която е охранявана от СОТ с жива охрана и видеонаблюдение. Според показанията на пазача той е забелязал дим от едната страна на шоурума, след което е подал сигнала. Той опитал да изгаси пламъците, но не успял. От дима бил обгазен, заради което му е оказана помощ. Разследващите са установили следи от опит за интервенция по входната врата на сградата. Все още обаче случаят не е определен като палеж, коментираха от МВР. По случая е образувано досъдебно производство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12278

4

Bai Tanas

02.08 2016 в 11:45

14 коли х 50000 Евро = 700 000 Евро ?

13207

2

Shoshon

02.08 2016 в 11:19

Хихихи. Браво бе. Обърни се към МВР, съд и т.н. Нали живеем в правова държава :)

21668

1

Руслан

02.08 2016 в 11:16

Георги Иванов за палежа на шоурума му: Ако знаех кой е, да съм го застрелял

Цацаров??
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews