10 пияни и дрогирани шофьори задържаха в среднощна акция в Бургаско

OFFNews 10 август 2018 в 10:23 4984 0

10 пияни и дрогирани шофьори задържаха в среднощна акция в Бургаско

Десет души, шофирали в нетрезво състояние и след употреба на наркотици, са задържали полицаи в Бургас по време на среднощна акция по Южното Черноморие.

Акцията е обхванала градовете Бургас, Несебър, Созопол, Поморие, Приморско и Царево. 

„В хода на цялата операция на територията на тези районни управления има извършени над 200 проверки на автомобили, 90% от тях – съпроводени и с проверка на алкохол", каза пред журналисти комисар Неделчо Рачев, началник на сектор „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР-Бургас.

По думите му за тази цел на територията на област Бургас са разположени патрулни екипи с дрегери, като уточни че целта е ефективното и активно противодействие на водачите, управляващи МПС след употреба на наркотици, тъй като това е предпоставка за пътнотранспортни произшествия.

„Снощи за ефективно време от 4-5 часа има реализирани, образувани 5 бързи производства след употреба на наркотици, и 5 - след употреба на алкохол“, добави Рачев. По думите му за последните два месеца са установени 30 водачи, шофиращи след употреба на наркотици, и 126 – след употреба на алкохол.

Снощи само за час полицаите задържаха петима пияни и петима дрогирани шофьори.

В колата на един от арестуваните пътувало и момиче, което според униформените практикува най-древната професия. Тя също призна, че се дрогира. В колата бяха намерени наркотични вещества, информира Нова тв.

Полицията следи и за водачи без книжки, крадени коли или лица, обявени за общодържавно издирване.

За целите на акцията са командировани служители на „Охранителна полиция“ и от вътрешността на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови