Скандал за Асеновград в НС: ДПС нападна Валери Симеонов, Патриотите искат събаряне на гетата

OFFNews 30 юни 2017 в 13:21 5121 6

ДПС и Обединени патриоти се противопоставиха от парламентарната трибуна за скандала в Асеновград. 

Първо ДПС осъди инцидента в Асеновград, при който роми нападнаха тийнейджъри и деца от клуба по гребане на СК "Асеновец". Декларация от името на групата прочете лидерът Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна. 

Той обаче наблегна отново повече на "поведението на крайните националисти във властта" и припомни, че вицепремиерът Валери Сименов е напуснал Тристранката,  за да отиде в Асеновград. 

"Официализирането на омразата е на път да създаде проблеми пред страната. Пожар не се гаси с бензин", каза Карадайъ, визирайки Валери Симеонов.

"Няма да спираме да сезираме обществото за проявите и актовете на омраза и етническо противопоставяне. Искаме дебати в нашия и в Европейския парламент", каза Карадайъ. 

Той изтъкна, че в Асеновград не трябва да се допуска политическа намеса. 

Последва декларация на Обединени Патриоти. 

Милен Михов прочете в декларация: "Циганите от квартал „Лозница" в Асеновград показаха ясно, че живеят в паралелна държава. Че нямат страх от закона и, че за тях важат единствено правилата на техния племенен род. Тази нагла проява на насилие е следствие на вече 30-годишната политика на държавата по даване на безгранични права на тази етническа група, без да им бъдат вменявани задължения. Това цинично погазване на обществения ред е следствие и на милионите левове, потекли в джобовете на всякакви грантово-либерални организации, които от години защитават пламенно всякакво циганско своеволие, за да приберат в края на месеца с треперещи, потни ръчички поредния долар от съмнителни фондации, които се опитват да ни вменят вина, за това че се опитваме да въведем ред в собствената си държава".

А в края на декларацията си Патриотите заявиха, че ще вземат всички необходими мерки, за да гарантират обществения ред . "Държавата трябва да предприеме всички действия по премахване на незаконните къщи в махалата в Асеновград, а и навсякъде другаде и да изсели всички онези хора, които нямат адресна регистрация и са се самонастанили незаконно", каза още Милен Михов. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    17158

    4

    aviatora

    30.06 2017 в 14:17

    "Спечелилите" последните парламентарни избори да кажат колко народни пари платиха на цинганските босове, за да спечелят изборите! Нека се разследва това, но няма от кой!

    12359

    2

    kibrito

    30.06 2017 в 13:30

    Влюбените, чието съществуване зависи едни от други, пак се хванаха за гушите. Кръстникът им от Кремъл ще има за какво са се радва, защото протежетата му ще събират подкрепата на необразваната част от населението и ще стоят във властта...
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София