Неочакван ремонт на пътя за Слънчев бряг създава затруднения за туризма

Мая Младенова 15 юни 2024 в 19:27 4297 1

Пътен ремонт на отсечката Бургас-Сарафово

Снимка Община Бургас

Новата организация на движението на входа на Бургас

Неочаквано започнал ремонт на пътя Бургас-Сарафово затруднява движението на входа на града и удължава натовареното трасе до Слънчев бряг, алармират от Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" и от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА)

Те посочват, че независимо от осигурения алтернативен маршрут и съдействието на пътната полиция в Бургас, на входа на града откъм магистрала "Тракия" се образуват големи тапи, тъй като там се сливат потоците от двете посоки. Така пътят от Бургас до Слънчев бряг се удължава с около 10 км, а чакането е голямо.

Предвижда се ремонтът да продължи до края на юли.

От Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" казват, че участъкът действително е с лоша настилка и се нуждае от ремонт, но не е удачно той да се прави през летния сезон.

От бургаската община съобщават на сайта си, че "рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата".

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на бул. „Димитър Димов“ и ул. „Транспортна“ – при Гробищния парк, в посока „Сарафово“.

Пътуващите от „Сарафово“ към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел тип „Тромпет“ и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 „София – Бургас“.

Ремонтните дейности на пътя Бургас – „Сарафово“ включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от „Сарафово“ към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока.
Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина, уточняват от Община Бургас.

Според двете асоциации тапите на пътя отказват и туристи, и персонал.

"За съжаление и тази година – нищо ново под слънцето. Министърът на туризма направи необходимите срещи с областни управители, с общини, с ведомства и институции, за да се гарантира, че няма да има пречки пред бизнеса и летният сезон ще прочете нормално. Накрая обаче става както винаги – сами си пречим", подчерта председателят на БХРА Георги Щерев.

За пореден път управляващи доказват, че туризмът не е приоритет и единственото, което ги вълнува свързано със сектора е да получават данъци, такси и косвени приходи, но не и как да стимулират инвеститорите или поне да не пречат на оцеляването на бранша, допълва зам.-председателят на БХРА Веселин  Налбантов.

От БХРА настояват община Бургас да преосмисли ремонта на пътя от Бургас до Сарафово и да го отложи за средата на септември.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    628

    1

    user4eto

    15.06 2024 в 22:43

    Ремонта не е неочакван.
    Да, на сайта на общината е написано, че започва веднага, защото точно днес и сега, държавата е дала средствата.
    Първо.
    Пари имаше, но се чакаше да минат изборите и да се отпуснат само тогава когато герб излязат първи от тях.
    Сега ще има едни пари които със сигурност ще влязат не в трасето а в едни джобове.
    Второ.
    До колкото разбирам, ще се прави само първият участък, от кръговото на изхода на Бургас, до новият надлез за обходния път към магистралата. А от сечката която е от този надлез, до края на кв. Сарафово и е наистина в плачевно състояни, удобно ще се пропусне, за тогава когато е подходящо да се използва с политически цели.
    Да не забравяме, че кмета на Бургас е от най-приближените на мБаце, същевременно е изпечен схемаджия.

    Да, никой не го е еня за туризма, така како и туризма не го е еня за туристите.
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II