''Синя България'' иска да е дясната консервативна партия в НС, готви се за нови избори

OFFNews 15 юни 2024 в 16:05 2314 6

Вили Лилков

Снимка Екранна снимка/OFFNews

Вили Лилков

"Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори, заяви съпредседателят на коалицията Вили Лилков пред БТА, като се позова на решение на коалиционния съвет.

"Считаме, че резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на 23 юни свикваме национално съвещание с водачите и участниците в листите от цялата страна, на което ще направим по-обстоен анализ ", допълни той.

Мнението на "Синя България" е , че ситуацията в българския парламент не позволява да се създаде трайно управление и трайно мнозинство и предсрочните избори са неизбежни. Коалицията ще работи основно за привличане на по-млади лица и на знакови личности в коалицията и ще разгледа обстойно програмата, с която се яви на тези избори, отбеляза още Лилков.

По думите му единствено "Синя България" се е опитала да вкара политически разговори в кампанията и е била готова на дебати с политическите сили. По думите му цялата кампания се е превърнала в "едно замеряне с компромати, криене на лидерите и обръщение към твърдите ядра". 

Нашата кампания е насочена към хората, които искат да се появи дясна консервативна партия в парламента, да се говори за десни политики и да се върне идеология в политиката, защото това, което виждаме през последните години, е отказ от идеология, масов популизъм, слаби лидери и замяна на политическия разговор с компромати, подчерта съпредседателят на "Синя България".

Вили Лилков заедно с членове на БЗНС , която е част от коалицията, днес се поклониха пред паметта на земеделския трибун и министър-председател на България от 1919 г. до 1923 г. Александър Стамболийски по повод 101 години от смъртта му. Те посетиха родната му къща в с. Славовица и поднесоха венци и цветя пред костницата му в местността "Янини грамади" край. с. Славовица в Пазарджишка област. В местната църква бе отслужена и панихида.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    405

    6

    Telluris Malus

    16.06 2024 в 08:33

    Каква дясна партия ще бъде "Синя България", след като лидерите й се кланят на леви политици?! Българския избирател ги прецени правилно, оставяйки ги извън Парламента.

    17439

    5

    мнение от IP

    15.06 2024 в 21:07

    С Валери Симеонов, не мерси!

    3724

    4

    GB

    15.06 2024 в 18:05

    Швейк, това точно имах предвид.
    Десни, пък почитат А. Стамболийски.

    1000

    3

    PaulPierce

    15.06 2024 в 16:56

    Никога не пропускат шанс да дадат едно рамо на трибуквеника от Банкя, което нормално да отврати десният избирател. Могат спокойно да се прекръстят на СДС-2 и да се присъединят към Герб-СДС-ДПС

    615

    2

    швейк

    15.06 2024 в 16:27

    Като искате да сте в парламента вземете обяснявайте на дебилното население кои сте и за какво се борите.

    3724

    1

    GB

    15.06 2024 в 16:11

    Стамболийски, всъщност, се опитва да прави преврат, метеж. Изобщо не е десен.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх