Излезе запис №5. Атанас Атанасов се закани лично да разкрие кой стои зад ''българския Уотъргейт'

OFFNews 27 май 2024 в 14:43 22830 5

Атанасов

Снимка БГНЕС

Атанас Атанасов

Пети запис от серията компромати срещу ПП-ДБ изтече тази сутрин в сайта "Афера". В него се твърди, че участват Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и неназован мъж и се обсъжда назначаването на техни кадри в ръководствата на службите. Лидерът на ДСБ се цитиран да казва, че новите политически назначения трябва бързо да съберат информация от ДАНС и Икономическа полиция за кражбите в министерствата.

Това предизвика гнева на Атанас Атанасов, който се закани лично да разкрие кой стои зад подслушаните записи, наречени от него "Уотъргейт", тъй като по думите му са били записвани в кабинета на бившия премиер Кирил Петков.

"Последният "изтекъл" запис показва, че страхът от кадрови промени в службите, които да доведат до разкрития за корупцията при управленията на ГЕРБ, е една от важните причини за предизвикване на предсрочните избори.

Обещавам, че лично ще предприема всички възможни действия да разкрия кой стои зад този своеобразен "Уотъргейт", защото ако си позволяват да подслушват централата на управляващата партия и кабинета на министър-председателя, какво остава за обикновените граждани", написа Атанасов в профила си във Фейсбук.

В съобщението на Атанасов се посочва и конкретна реплика на лидера на ДСБ от записа с изключително лошо качество: "...което говорим, но това трябва да бъде добре, единствено сега двете места, където има достатъчно информация. Затова едното е ДАНС, другото е Икономическа полиция".

От записа става ясно още, че съпредседателят на ПП Кирил Петков смята, че трябва да има подкрепа от чуждите служби и се ангажира да "провери американците".

Атанас Атанасов пък припомня, че в Америка шефът на службите не трябва да е техен продукт, а политическо лице, "щото, когато е продукт отвътре, той е с вътрешни зависимости". И допълва:

"Там трябва да се сложи човек, който има политическа задача да свърши определена работа. Петър (вероятно става дума за Петър Петров, зам-шеф на ДАНС) го сложи заместник и там шеф на еди кой си отдел".

По думите му е много важно да имаш вътрешен човек, да "знаеш кой кой е, за да знаеш на кой да заложиш". 

А Асен Василев допълва, че службите наистина са много важни.

"И да се каже – това са на (президента Румен) Радев кадрите и ги изхвърли! Както Радев, като дойде, той дойде с един списък с назначения и буквално в рамките на две-три седмици направи такава чистка."

Преди няколко дни специалистът по киберсигурност проф. Илин Савов обяви, че предишните 4 записа са манипулирани "с доста сериозна технология, която в момента се продава в дълбоката мрежа, така нареченият deepweb". Услугата може да се поръча срещу няколко хиляди долара и обясни как може да се фалшифицира съответният запис.

Самият Атанас Атанасов обяви, че последният от четирите изтекли записа е направен в кабинета на премиера. На него се чува как тогавашният министър-председател Кирил Петков и финансовият му министър Асен Василев говорят за кеш потоци и е намесено името на лидера на БСП Корнелия Нинова. Генералът сравни случващото се със скандала "Уотъргейт" в САЩ - подслушването, заради което американският президент Ричард Никсън подава оставка през 1974 г. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1017

    5

    IvoIvo

    28.05 2024 в 11:41

    Ах, това генералче бе, ах това гномче :)

    585

    4

    Stoyancho

    28.05 2024 в 11:37

    и тази дърта генералска хиена....

    405

    3

    Telluris Malus

    28.05 2024 в 08:29

    Нещо не ми е ясно. ППДБ сами се провалиха с глупостите, които провеждаха като политики. Не разбирам защо някой ще се занимава с тях. Те са политически труп. Дори и да не гледат Парламента от вън, ще са някаква маргинална партийка с десетина депутата.

    1000

    2

    Ivo RadAr

    27.05 2024 в 21:35

    И... знаете ли защо ?! Отговора е прост. Защото монополисти като Топлофикация София , ЛукОйл Нефтохим и т. н. плащат яко да бъдем шибани...

    1000

    1

    Ivo RadAr

    27.05 2024 в 21:33

    Атанасов нэма капацитет да се справи НЕ само с назованите , но даже и с Данчо-полицая от Икономическа на ДНП... Защото това не е интересно за лица като ген. Наско. Всичките полицейски групировки са тэхни креатури... Това е КАРТЕЛ, пичове...
     
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО