Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа вкара гол и помогна за победа на Швейцария

3:1 за "Кръстоносците" срещу Унгария

Светлин Вълчев 15 юни 2024 в 18:44 2064 0

Гранит Джака, Силван Видмер и Мишел Ебишер

Снимка Getty Images

Отборът на Швейцария празнува победата си

Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа изведе Швейцария напред на европейския шампионат в Германия.

Дуа бе предпочетен за титуляр от наставника Мурат Якин. В 12-тата минута той вкара първия гол в мача срещу Унгария след прекрасно подаване между четирима от Михел Ебишер. Нападателят на Лудогорец изобщо не се поколеба и с удар с швейцарска точност насочи топката вляво от вратаря. Попадението бе разглеждано за засада, но такава нямаше.

В 20-тата минута Швейцария имаше отличен шанс да удвои резултата. Унгарският защитник Милос Керкез направи огромна грешка с подаването си. Рубен Варгас се пребори за топката, но ударът му попадна в обсега на вратаря Петър Голаши.

След гола на играещия в българското първенство нападател, който е роден във Великобритания и има и ганайско гражданство, доминацията на Швейцария продължи. Голяма част от първото полувреме премина в половината на Унгария. Звездата на Швейцария Гранит Джака на няколко пъти бе оставян сам в средата на терена, което му позволи да разпределя играта по най-добрия начин. Въпреки превъзходството на "Кръстоносците", унгарците също имаха своите шансове, но липсваше завършващ удар.

2:0 за Швейцария

В края на полувремето след грешка на защитата на Унгария, топката бе подадена на непокрития малко след наказателното поле Михел Абишер. С нетолкова силен, но добре насочен удар в левия долен ъгъл на вратаря, удвои резултата в полза на Швейцария.

Второ полувреме

Второто полувреме играта на Швейцария бе тотално различна. Унгария подобри играта си и в 63-тата минута, след центриране от ляво, топката бе поставена на главата на влезлия като резерва Барнабаш Варга, но за съжаление на унгарците, топката мина на сантиметри от страничния стълб.

Унгария се връща в мача

Две минути по-късно обаче, в 65 минута, при подобна ситуация, Доминик Собослай центрира за Варга и с красив плонж успя да засече топката с глава. Този път бе точен и намали резултата на 1:2.

Реакцията на Мурат Якин не закъсня и направи три промени, като една от тях бе излизането от игра на нападателя на Лудогорец Квадво Дуа.

След гола, Унгария продължи да изглежда като по-добрия отбор на терена. Имаха няколко шанса, но без успех.

3:1 за "Кръстоносците"

В последните минути на мача швейцарците имаха две отлични възможности отново да поведат с два гола. Но в третия такъв, Бреел Емболо бе безкомпромисен. Той получи топката след грешка на Вили Орбан и остана сам срещу вратаря. Протекторът на коляното му падна, но това не му попречи да направи резултата 3:1.

Въпреки не толкова добрата игра на Швейцария, отборът успа да стигне до победата. Предвид разгрома над Германия над Шотландия вчера, "Кръстоносците" изглеждат като почти сигурни участници на осминафиналната фаза.

Следващите мачове от група "А" са на 19 юни, като в 19:00 часа Германия ще се изправи с Унгария, а в 22:00 - Шотландия с Швейцария.

В днешния ден предстоят 2 мача от група "Б". В 19:00 часа започва дербито между Испания и Хърватия, а от 22:00 Италия ще се срещне Албания.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II