След обвиненията в сексуален тормоз Харви Уайнстийн бе изгонен от собствената си компания

ОFFNews 09 октомври 2017 в 14:08 5923 0

Харви Уайнстийн - един от най-големите продуценти на Холивуд, е изключен от борда на директорите на компанията "Уайнстийн къмпани", на която е съосновател, след тежките обвинения в сексуален тормоз, които публикува в. "Ню Йорк таймс".

Директорите в "Уайнстийн къмпани" заявиха, че след като разбрали за "неправомерното поведение" на продуцентът на "Криминале" и още куп филмови хита, решили, че той трябва да си тръгне "незабавно", предаде Би Би Си.

По-рано този месец "Ню Йорк таймс" публикува статия, в която се твърди, че съоснователят на компаниите "Мирамакс" и "Уайнстийн къмпани" е тормозел сексуално различни жени, включително актрисата Ашли Джъд, в период, обхващащ близо три десетилетия.

Вестникът заяви, че е документирал твърденията чрез интервюта с настоящи и бивши служители на Уайнстийн и с работещи в киноиндустрията, както и чрез съдебни и други документи.

Според статията 65-годишният Уайнстийн е сключил извънсъдебни споразумения с най-малко осем жени за случаи на сексуален тормоз и нежелан физически контакт. Сред тях са млада асистентка в Ню Йорк през 1990 г., актриса през 1997 г., асистентка в Лондон през 1998 г. и италианска манекенка през 2015 г.

По-късно той се извини: "Давам си сметка, че начинът, по който съм се държал с колежки в миналото, е причинил много страдания и искрено се извинявам за това. Сега ще се постарая да се самоопозная и да победи демоните си", каза Уайнстийн, "уважавам всички жени и съжалявам за станалото". 

Въпреки това, продуцентът ще съди американския вестник. 

Продуцираните от Уайнстийн филми включват "Криминале" и всички останали филми на Куентин Тарантино без "Глутница кучета", двете части на "Sin City: Град на греха", "Добрият Уил Хънтинг", Играчка плачка", "Бандите на Ню Йорк", "Чикаго", "Влюбеният Шекспир", поредицата "Страшен филм" и трилогията "Властелинът на пръстените". Те са взели шест пъти наградата "Оскар" за най-добър филм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови