Папарак съди Дуа Липа, че пуснала снимките му в Инстаграм

Беатрис Младжова 23 юни 2022 в 12:25 1078 0

Дуа Липа

Снимка Getty Images

Дуа Липа

Дуа Липа отива на съд за втори път за една година заради публикуване на папарашки снимки в Инстаграм. Това показват съдебни документи, подадени в американския окръжен съд в Калифорния, съобщава "Билборд".

Този път я съди фотографът Робърт Барбера, който твърди, че е нарушила авторски права, след като е публикувала нейни снимки, които той е направил през юли 2018 г., в социалната мрежа.

„Без разрешение от ищеца, ответникът умишлено избира, копира, съхранява и показва всяка от защитените с авторски права снимки на ищеца“, се казва в жалбата.

Барбера твърди, че след като открива снимките в акаунта на Липа в Инстаграм през юни 2019 г., той се опитва да разреши въпроса извън съда, но „комуникацията се забавя и в крайна сметка спира“, след като ѝ е предоставена чернова на жалбата.

Впоследствие изображенията биват премахнати от нейния акаунт.

Фотографът иска отнемане на всички печалби, припечелени от неговите творби, както и заповед, забраняваща на Липа да използва без разрешение други негови снимки. 

Барбера и преди е завеждал дела срещу знаменитости. През май 2019 г. той съди Ариана Гранде за публикуване на нейни снимки в Инстаграм, след което следва второ подобно дело срещу певицата през януари 2020 г.; и двете дела по-късно биват прекратени. През октомври 2019 г. той съди и Джъстин Бийбър по същата причина в случай, който бързо бива решен извън съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови