Кара Делевин разказа пред ''Вог'' за борбата си с алкохола

OFFNews 11 март 2023 в 09:40 3587 0

Кара Делевин

Снимка Getty Images

Кара Делевин

Британската актриса и модел Кара Делевин разкри в интервю за "Вог", че се бори успешно със зависимост от алкохола и е трезва от четири месеца.

Тя споделя, че тласък за това са й дали папарашки снимки, които я показват недоспала и разчорлена - след лято, в което се отдала на запои.

Споделяйки интервюто за "Вог" с последователите си в Инстаграм, Делевин написа: "Всяка една история е важна и това е моята. Всички ние сме хора. Разбира се, че ще падаме и ще правим грешки. Ще преминем през наистина трудни неща в живота, но важното е как ще се изправим отново... На всички, които все още се борят, не се отказвайте, не сте сами".

30-годишната Кара описва борбата си със зависимостта и депресията като процес с възходи и падения.

"Хората искат моята история да (звучи) като "О, вижте, бях пристрастена, а сега съм трезва и това е всичко". Но не е толкова просто. Това не става за една нощ... Разбира се, че искам нещата да станат мигновено - мисля, че особено това поколение иска нещата да се случват бързо - но аз трябваше да копая по-дълбоко", споделя тя.

В края на миналата година Делевин постъпва в център за рехабилитация, след като папараци я снимат в нелицеприятен вид на летище в Лос Анджелис. Снимките ѝ донесли огромен срам, но и събуждане за действителността.

"Сърцераздирателно е, защото си мислех, че се забавлявам, но в един момент си казах: "Окей, не изглеждам добре."

Този момент, съчетан с депресията, влошена от пандемията, загубата на баба ѝ, борбата с пристрастяването през целия ѝ живот - спомня си, че за първи път е злоупотребила с алкохол на седемгодишна възраст - и преосмислянето на идентичността ѝ по време на снимките на филма "Планета Секс", довеждат до това, че Делевин търси подкрепа и терапия.

След публикуването на снимките приятелите ѝ са я подкрепили и се е включила в програмата "12 стъпки" - група за взаимопомощ, разработена за първи път от Анонимните алкохолици, която включва отдаване на висша сила, независимо от формата, която тя може да приеме.

"Осъзнах, че лечението с "12 стъпки" е най-доброто нещо и става въпрос за това да не се срамувам от това", казва тя. "Общността ми помогна да се променя много. Обратното на пристрастяването е връзката, свързването с хората и аз наистина намерих това в 12-те стъпки", казва тя.

Делевин е посрещнала Коледа и Нова година трезва с приятелката си Лия Мейсън, "прекарвайки най-хубавото време", и е включила медитацията и движението в практиката си по йога два пъти дневно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови