Изгряваща попзвезда обвини Джейсън Деруло в секстормоз

OFFNews 06 октомври 2023 в 14:27 1516 0

Деруло

Снимка Би Би Си

Джейсън Деруло

Американската звезда Джейсън Деруло е обвинен в сексуален тормоз по дело, заведено от певица, която е подписала договор с неговия звукозаписен лейбъл.

Емаза Гибсън, на която е бил предложен договор за запис с фирмата на Деруло, сега го съди, като твърди, че той е прекратил работните им отношения, когато тя не отвърнала на сексуалните му покани, съобщи БI Би Си.

Гибсън заяви пред NBC News, че е останала "травмирана" от преживяното. Деруло отхвърли твърденията, като ги нарече "напълно неверни и обидни".

25-годишната Гибсън подаде жалбата си срещу 34-годишния Деруло вчера във Върховния съд на Лос Анджелис, като обяви, че той "злонамерено" ѝ е обещал успех, след което ѝ е отказал тази възможност. Освен това настоява, че е станала обект на секстормоз "quid pro quo", нарушаване на договор и сплашване и насилие.

"В момента се намирам на този етап от живота си, това е много сърцераздирателно. Имам тревожност, травмирана съм. Справяла съм се с нечовешки ситуации на работното място. В момента съм на нулата и нямам нищо", каза тя в интервю за NBC News. 

В съдебните документи Гибсън обяснява, че Деруло ѝ е предложил договор с лейбъла си Future History през август 2021 г., започнали да работят заедно през ноември същата година.

Тя обаче твърди, че певецът многократно я е притискал да общува с него и че е имало "изрично искане за секс в замяна на успех".

Твърди се, че в един от случаите той ѝ казал, че от нея ще се изисква да участва в сексуален ритуал, който включвал принасяне в жертва на коза и приемане на кокаин. Гибсън също така твърди, че е била насилвана с "неподходящо големи количества алкохол".

Адвокатът ѝ Рон Замбрано изтъкна, че "поведението на Деруло спрямо тази млада изпълнителка е било подло".

"Той не само не спази обещанията и наруши договорите, но и заплахите му за физическа саморазправа и безсъвестните му сексуални намеци към тази млада жена, която само се опитва да пробие в индустрията, бяха възмутителни и незаконни", изтъква защитникът.

Деруло реагира с: "Противопоставям се на всички форми на тормоз и продължавам да подкрепям хората, които преследват мечтите ". Стремя се да живея живота си по начин, който има положително въздействие, така че съм дълбоко обиден от тези клеветнически твърдения."

Гибсън, чийто договор с Atlantic Records е прекратен през септември 2022 г., претендира за неизплатени заплати, пропуснати ползи и отложено обезщетение, както и допълнителни искове за емоционален стрес и трудови обезщетения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!