Джанет Джексън разкрива семейните тайни

Лора Костова 02 февруари 2022 в 15:06 8140 0

Снимка Getty Images

Неизвестни досега тайни на семейство Джаксън са разкрити в документален филм, посветен на най-малкото от деветте деца – Джанет, която напоследък изчезна от публичното пространство, предава CNN.

Филмът излезе в чест на 40-та годишнина от издаването на първия ѝ едноименен албум и във филма Джанет описва подробности за скандалния момент от Super Bowl. Разказва и за трудната си връзка с брат си Майкъл Джаксън. Засегната е и темата за живота на семейството под контрола на баща-насилник.

За разлика от противоречивия документален филм „Да напуснеш Невърленд“ за краля на попа, филмът за Джанет е, както казват създателите му, четири часа „нефилтрирана истина“, разказана от първо лице.

Снимките на филма започнаха преди три години, след смъртта на главата на семейството Джоузеф Джаксън. Порасналите му деца запазиха мълчание дълго време след кончината му. Във филма Джанет не спестява нищо - как ги е лишил от детството им и ги е използвал като машини за правене на пари, колко жестоко са били третирани и още, и още. Джоузеф е контролирал напълно не само кариерата им, но и целия им живот. „Понякога дори не разбирах къде е мястото ми“, казва Джанет.

Джоузеф Джаксън, снимка: Getty Images

Във филма има и много спомени за Майкъл. На въпрос към майка му Катрин дали може да говори за сина си, жената клати глава и плаче. Самата Джанет признава, че Майкъл е бил за нея един от най-близките хора в семейството, въпреки че все още пази в спомените си някои неприятни случки от детството им - тя е била пълничко дете и брат ѝ я наричал "крава".

Филмът показва и уникални домашни кадри - как Майкъл и Джанет композират песента Scream, за която по-късно заснемат най-скъпото видео в историята. Клипът е записан в разгара на кампанията срещу Майкъл. Джанет никога не се отрича от него и винаги е на негова страна, въпреки че също понася много негативи – и от пресата, и обществото.

Кариерата ѝ обаче пострада най-вече след инцидент, който на практика сложи точката. През 2004 г., на шоуто на полувремето на Супербоул, Джъстин Тимбърлейк къса горнището на Джанет, разкривайки гърдите ѝ. Замисълът е част от костюма да остане на мястото си, но нещата се объркват и така огромната публика от 140 милиона зрители става свидетел на разкритата гръд.

Джанет Джаксън, Джъстин Тимбърлейк, Снимка: Getty Images

Този момент чупи всякакви рекорди по гледания, а новините за инцидента са най-търсени в мрежата. И въпреки че е поискано публично извинение както от Тимбърлейк, така и от Джаксън, тя отнася по-голямата част от критиките.

Така певицата се превърна в една от първите жертви на така наречената „култура на отхвърляне“ - когато по недоказано обвинение една звезда бива отхвърлена навсякъде. Въпреки че тогава, през 2004 г., такава концепция все още не съществува.

Джанет е обвинена, че е направила това умишлено и е отстранена от участие в Грами. Никога повече не я канят сред звездите по време на Супербоул.

„Първо ви хвалят, а след това също толкова бързо сте отхвърлени“, казва тя с горчивина във филма.

Но докато кариерата на Джаксън е в застой (песните ѝ се пускат все по-малко по радиото, а MTV спестява нейните видеоклипове), кариерата на Тимбърлейк бързо върви нагоре. Инцидентът дори увеличава популярността му.

Наскоро той публично се извини на Джанет, заявявайки, че я уважава и знае, че е сгрешил. 

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!