Задава се смяна на треньорския щаб в биатлона

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2020 в 09:16 2098 0

Треньорска рокада ще бъде извършена в националния отбор по биатлон при мъжете, информира "Тема Спорт".

Главният специалист Николай Захаров ще бъде сменен, като това ще се случи след края на настоящия сезон. Беларусинът е част от представителния ни тим както при мъжете, така и при жените вече повече от 30 години.

Той беше сред главните фигури и имаше водеща заслуга за някои от най-големите ни успехи в този спорт у нас.

Захаров обаче е на 72 години и от ръководството на федерацията са преценили, че се нуждаят от промяна. Целта е и обединение на представителния ни тим, тъй като в момента Красимир Анев се готви самостоятелно със своя личен треньор Георги Фъртунов.

Все още не е ясно кой ще застане начело на националния отбор. Със сигурност това ще бъде специалист от чужбина, като се очаква неговото име да бъде обявено в края на пролетта или началото на лятото. Президентът на федерацията Екатерина Дафовска разкри подробности какъв специалист ще се търси за поста.

"Все още не може да говорим за конкретни имена. Става въпрос за желание на Управителния съвет да направим промяна. Целта е да обединим отбора.

Насочили сме се към чужбина, защото за съжаление нямаме подготвени кадри. Най-вече стрелкови треньор. Говорим за следващия сезон, през пролетта и лятото ще видим", споделя Дафовска.

Ръководството на федерацията иска да запази Красимир Анев и Владимир Илиев до олимпиадата в Пекин през 2022 година. След игрите се очаква те да прекратят кариерите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови