Скандал разтърси световното по биатлон, полиция нахлу в хотела на руснаците

OFFNews 22 февруари 2020 в 11:03 9291 2

Страхотен скандал разтърси световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва, Италия.

Хотелът на руския отбор е бил атакуван от полиция, а в стаите на състезателите са били извършени обиски. Под прицел е бил световният шампион Александър Логинов, който изненада с титлата си на старта и веднага породи съмнения в употреба на допинг.

Логинов разказа как е минало всичко.

"Още спяхме, беше шест часа сутринта. Блъскаха по вратата и влязоха сами. Веднага ни взеха оръжието. Наредиха ни да не мърдаме и стояхме по гащи като опасни престъпници. Интересуваха ги моите вещи. Помолих за преводач и пристигна нашия тийм мениджър. Провериха ни документите. Взеха ми компютъра, телефона, лични вещи. Не са ме обвинявали в нищо, но всичко това много ме разстройва", казва Логинов пред Матч ТВ.

Впоследствие се изясни, че полицейската акция е била по сигнал от Международния съюз по биатлон (IBU). От съюза са изпратили официално писмо още на 19 февруари, че личният треньор на Логинов Александър Касперович се намира на световното първенство с чужда акредитация. Това е хвърлило подозрения, че той служи като куриер за допинг.

Според сайта Sports.ru Касперович е в Антхолц с украинска акредитация, тъй като руската квота била запълнена. Това е предизвикало съмненията на IBU, още повече, че в миналото си Логинов вече е бил хващан с допинг.

Министерството на спорта в Русия не зае категорична позиция в подкрепа на спортистите, като обяви, че изчаква резултатите от проверката. В Русия недоволстват, че обиските са извършени днес, когато има стартове в щафетата, а не вчера в почивния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

22.02 2020 в 20:12

Бе то и мястото на едни биатлонисти-асматици е на параолимпиадите..
Ама те на редовните олимпиади, че и на световните съвсем "законно" с тонове вентолин, салбутамол, спирива и т.н. "лекарства" за ВТОРО ДИХАНИЕ златни медали пИчелят..

7281

1

Чалгомраззз

22.02 2020 в 13:32

Състезатели уличени в употреба на допинг нямат място на Световното по биатлон!!!