Влади Зографски изрази оптимизъм за новия сезон

OFFNews 14 октомври 2022 в 19:52 1665 0

Владимир Зографски

Снимка БФ Ски

Владимир Зографски

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски бе в България за няколко дни заедно с новия си треньорски щаб, в който влизат известните полски треньори Грегор Собчик и Андрей Запоточни. Под тяхно ръководство националът направи успешен летен сезон, в който записа трето и шесто място в стартовете от веригата Гран при.

„Чувствам се добре. Настроението е прекрасно. Работим изключително много, особено в последните три месеца и се вижда, че нашата работа започва да дава резултат. Успяхме да подобрим много неща. Променихме изцяло техниката на скок и начина на работа във фитнеса. Вече виждаме, че резултатите започват да вървят нагоре“, коментира Зографски в интервю за Фейсбук страницата на Българската федерация по ски.

„Очаквания – много. Като цяло бих казал, че моите цели са да скачам добре, да правя добри скокове, да постигам стабилни резултати и това е всичко, което искаме“, каза още Владимир Зографски.

По повод това, че вече живее в Полша при семейството си, българинът заяви:

„Честно казано в Полша се чувствам по-добре. Все пак за мен Полша е по-близо до българския манталитет, до нас и се чувствам по-добре. Разбира се, не както в България, но за съжаление, нямаме условията в България и няма как да живея тук. Семейството ми ме подкрепя, за което съм много благодарен и това нещо много ми помага.

Чувствам се щастлив, че най-после мога да прекарвам повече време със семейството ми, чувствам се по-отпуснат и мисля, че това също допринася да добрите резултати. В България се чувствам великолепно, аз съм си българин, но вече имаме и зимен, и летен сезон, и просто не остава време да се прибирам често, но се надявам през следващата година да попроменим програмата и да има повече време.“

„Първото ми състезание ще бъде в началото на ноември в Полша, когато започват стартовете от Световната купа. Има още малко време да изчистим проблемите и да се подготвим“, завърши Зографски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!