Стефка Костадинова посрещна първата ни олимпийска медалистка в хокея

OFFNews 17 януари 2020 в 09:18 1445 0

Стефка Костадинова посрещна с огромен букет и гореща прегръдка спечелилата бронз на третите олимпийски зимни младежки игри Мария Руневска при завръщането й в България.

Председателят на БОК поздрави и благодари на момичето, което донесе исторически първи олимпийски медал в хокея на лед.

Бронзовата Мария бе дълго аплодирана от гласовитата агитка на децата от хокеен клуб Славия, те сами бяха направили трансперанти, плакати и един огромен златен номер 5, с който игра на младежката олимпиада тяхната съотборничка.

Заедно с Руневска пристигнаха биатлонисти и скиори-алпийци, които също записаха престижни класирания и бяха поздравени от Стефка Костадинова.

"Горди сме с успеха на Мария, желая й много подобни мигове в бъдеще. Това е четвърти медал за България от младежки зимни олимпиади и първи в хокея. Щастливи сме, че и този спорт вече е сред спечелилите олимпийски отличия, вярвам, че това ще привлече много деца на пързалките в ледените дисциплини.

Поздравявам и останалите наши състезатели в биатлона и в алпийските ски, които бяха равностойни на най-добрите в света за тази възраст по време на игрите в Лозана.

Надявам се да спечелим още отличия до края на младежката олимпиада", каза Костадинова, след като дълго разговаря с всеки от пристигналите и с част от посрещачите, сред които
бе й майката на Руневска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови