Снежната кралица получи глобусите с доставка

OFFNews Последна промяна на 06 април 2020 в 17:01 2656 0

Италианската звезда в алпийските ски Федерика Бриньоне получи специална доставка по време на карантината заради коронавируса.

Тя включваше трите кристални глобуса: деветкилограмовия трофей за първата й победа в генералното класиране за Световната купа, плюс двата по-малки глобуса за титлите в гигантския слалом и алпийската комбинация.

Трофеите бяха доставени в дома на родителите на Бриньоне, защото къщата на състезателката е в трудно достъпна планинска област, където куриерите обикновено не правят доставки.

"Брат ми прати снимка с трофеите и текст: О, твои ли са? Ти ли ги поръча? След това аз отидох и ги донесох в моята къща", каза Бриньоне във видео интервю за АП, цитирано от БНР, от хола си.

Бриньоне е сложила купите във витрината на дома си, без да ги дезинфекцира, каквито са препоръките на властите заради пандемията.
"Бяха в кутии и са стояли там дни наред, затова не виждам проблем", каза тя.

Федерика Бриньоне спечели Световната купа, след като сезонът в алпийските ски завърши предсрочно заради коронавируса.

Последните стартове в Швеция бяха отменени и това попречи на Микаела Шифрин да се завърне на пистата след прекъсване заради кончината на своя баща и да се бори за трофея.

"Карах много добре в края на сезона и бях подготвена за успех в Швеция. Наистина исках да приключа сезона подобаващо", каза Бриньоне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови