САЩ отново остана без медал в хокея

OFFNews 16 февруари 2022 в 12:14 2881 1

Отборът на САЩ отново ще си тръгне с празни ръце от олимпийски игри. За последно американците спечелиха медали на олимпиадата във Ванкувър през 2010 година, когато отстъпиха във финала пред домакина Канада. Важно е да се отбележи, че най-силните хокеисти не взеха участие в игрите, тъй като от НХЛ не ги пуснаха.

Този път американците стигнаха до 1/4-финал, където отстъпиха пред Словакия с 2:3 след наказателни удари. Хокеистите на САЩ могат да съжаляват за загубата, тъй като 46 секунди преди края водеха с 2:1, когато Марек Хривик успя да изравни резултата.

В продължението нямаше нови попадение и се стигна до наказателни удари. Словашкият вратар Патрик Рибар беше безупречен при тях и не допусна гол при петте изпълнения на САЩ. Победната шайба дойде при четвъртото изпълнение на европейците, когато се разписа Петер Чехларик.

В другия четвъртфинал хокеистите на Руския олимпийски комитет победиха с 3:1 тима на Дания, който дебютира на състезание от такъв ранг.
Вадим Шипачьов в първата третина, Никита Нестеров във втората и Вячеслав Войнов в третата осигуриха победата на Руския олимпийски комитет. За датчаните се разписа Франс Ниелсен, който изравни за 1:1 в хода на мача.

Останалите два четвъртфинала са Швеция – Канада ( от който се определя съперника на Словакия) и Финландия – Швейцария.

Ако Финландия победи Швейцария в друг от четвъртфиналните двубои днес, то руснаците ще играят с победителя от мача между Канада и Швеция. При успех на швейцарците, тогава хокеистите на Руския олимпийски комитет ще имат за съперник тях на полуфиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови