Корема за олимпийците ни в Пьонгчанг: Туристите трябва да си плащат!

OFFNews 28 февруари 2018 в 10:33 36290 0

Снимка БОК/Костадин Андонов

Знаменитият треньор по лека атлетика Георги Димитров коментира критично представянето на българските олимпийци на Игрите в ПьонгЧанг 2018. Специалистът, известен с прозвището Корема, заяви, че и децата ще се смеят на зимните ни спортисти.

"Участниците ни на Зимните олимпийски игри станаха за смях и подигравка и за децата на улицата. Те показаха тотална липса на спортна стратегия и спортен морал. Най-смешно, или по-скоро тъжно, ми стана, когато заваляха оправданията. Било им студено, духало на пистите, само от снега не мрънкаха. Това е все едно плувец да влезе в басейна и да каже, че му е прекалено мокро!

На биатлонистите им духало на стрелбището! Ами това не е художествена гимнастика, където всичко им е на завет.

Нито един български спортист не замина подготвен за тази Олимпиада. Имам чувството, че те не знаят значението на този форум. Мислят си, че отиват на обикновено състезание. Аз съм будил Йорданка Донкова в 2:00 часа посред нощ и съм я карал да тича на Белмекен, защото по това време щяха да й бъдат сериите на Олимпиадата в Сеул!

Трябва да има не само физическа подготовка, но и психическа! Те всички се сринаха. Мисленето трябва да се промени изцяло. Другото, което прави лошо впечатление, са оправданията, че сме от малка държава. Ама ние имаме успехи в почти всички спортове, на които участвахме на тази Олимпиада, с изключение на момчето с шейната, което сигурно е тренирало на Витоша. Освен това министерството дава доста пари. Не казвам, че са много, но не са и малко, ако се дадат целенасочено и се проведе нормална подготовка.

В България имаме отлични условия за подготовка в биатлона и ски бягането. Белмекен е световен център за лагери в тези спортове. Така че да не ми говорят глупости, защото тези дори и туристи не са! Защото, за да отидеш някъде като турист, си плащаш. А тук на тези им плаща държавата", казва Корема пред "Меридиан Мач".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови