Българите се завърнаха от Пьонгчанг

OFFNews 26 февруари 2018 в 14:14 33937 0

Най-голямата група български олимпийци се прибра тази сутрин в България. Треньори и състезатели от отборите по биатлон, сноуборд и ски-бягане кацнаха тази сутрин в София, а утре се прибира и последният ни олимпиец Йордан Чучуганов, който остана, за да носи знамето на церемонията по закриването.

Биатлонистът Красимир Анев си направи самокритика, като настоя, че говори единствено за себе си, а не от името на всички.

“Ясно е, че не се получи това, за което бяхме готови и което очаквахме. Причините са много, ще си ги анализираме по-задълбочено с треньора, с федерацията и се надявам да не допускаме повече същите грешки”, коментира Анев на летище "София".

По време на олимпиадата той се прочу с репликата, че сме пълнеж на фона на останалите.

"Репликата за пълнежа? Беше емоционално изказване. Случва се понякога човек да си мисли такива неща. Във всеки един аспект има още какво да се желае. Не казвам, че сме най-бедните, че нищо не ни е осигурено и т.н., но има много какво да се желае, защото ако започна да ви разяснявам за инвестициите, които правят другите отбори, за какво става въпрос - няма да ми стигне един ден”, добави опитният състезател.

С интерес беше посрещнат и Радо Янков, който от най-голяма надежда се превърна в най-голямо разочарование, след като отпадна още в квалификациите на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

"Разочарован съм, тъй като всичко беше фокусирано върху самата Олимпиада и не знам дали това не беше грешка, защото така се покачват собствените ти очаквания и желанието. Може би голямото желание за добро класиране ми попречи", каза Янков, който също пое вината за представянето върху себе си.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови