Емоционално посрещане на част от българските олимпийци в София

OFFNews 19 февруари 2018 в 17:56 3455 0

Снимка БОК/Бончук Андонов

С много емоции и настроение бяха посрещнати част от българските олимпийци при завръщането им от Игрите в Пьонгчанг. Сноубордистката Александра Жекова и скиорката-алпийка Мария Киркова бяха чакани от десетки посрещачи при пристигането си на Аерогара София.

С много овацици бе посрещната Сани Жекова и нейният щаб, които се завръщат с второ поредно класиране на олимпийски финал и престижното шесто място на Игрите в ПьонгЧанг.

Най-гласовите бяха малките фенове на Жекова, които носеха плакати с буквите на клуба, за който тя се състезава. Сред тях имаше и много деца сноубордисти, бъдещи наследници на Сани.

“Чувствам се малко уморена, защото пътувахме 30 часа, имахме голям престой в Сеул. Но генерално съм щастлива, няма какво да си кривя душата - отидохме за медал в Пьонгчанг. Направихме всичко по силите ни в онези условия, които бяха трудни за всички. В крайна сметка съм щастлива, че направих втори финал на олимпийски игри, което не е малко постижение в моята трудна дисциплина", каза Сани.

"Това е сложността на моя спорт, затова казвам, че нямах досега спортната възможност, но тя ще дойде - имам още три старта до края на сезона. Аз се чувствам в отлична форма, така че сега ще продължа с моята кондиционна подготовка и ще се готвя за следващите три старта от Световната купа”, коментира още най-добрата ни сноубордистка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови