Дебат във Франция против безплатното лечение на неваксинираните с COVID-19 в болниците

Цената на ден престой в интензивно COVID отделение е 3000 евро, а лечението продължава между седмица и десет дни

OFFNews 28 януари 2022 в 09:12 2912 1

Снимка Getty Images

Ръководителят на болничната система в Париж предизвика разгорещен дебат, поставяйки въпроса дали хората, отказващи ваксинация срещу COVID-19, трябва да продължат да получават безплатно болнично лечение, предаде Ройтерс.

Здравната система на Франция покрива лечението на всички пациенти, които попадат в интензивни отделения, като цената на ден престой в такова отделение се изчислява на 3000 евро, а лечението обикновено продължава между седмица и десет дни.

"При наличието на безплатни и ефикасни лекарства, редно ли е хората да ги отхвърлят без последствияЕ, докато ние се борим да се грижим за други пациенти", попита Мартин Ирш, директор на парижката болнична система А Пе-Аш Пе (AP-HP).

Той посочи, че е повдигнал въпроса, тъй като разходите за здравеопазване са огромни, а безотговорното, по думите му, поведение на някои не бива да застрашава достъпността до системата на всички останали.

Изказването му предизвика вълна от реакции и призиви за оставката му в социалните медии. Крайнодесни политици призоваха за отстраняването на Ирш от поста, а кметът на Париж Ан Идалго, която председателства борда на А Пе-Аш Пе и която е кандидатът на социалистите за президентските избори през април, заяви, че не е съгласна с предложението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

28.01 2022 в 11:43

Подобен дебат има във всички страни, в които нма налична информация за ваксинираните боледуващи. Слава Богу, нашите статистици не са все още оцветени, че да не съобщават информация. Дори в последното проучване във Великобритания за боледуващите с имунитет, въобще не стана дума, че всички са били ваксинирани - изпуска се главният факт, дали продъуктът, представен като панацеята, всъщност, действа на ниво по-различно от психологическото.