Д-р Слави Филчев от Пета МБАЛ София е педиатър на годината

Българската педиатрична асоциация връчи наградите си за трета поредна година

OFFNews 04 декември 2019 в 13:25 4910 0

Снимка Архив

Д-р Слави Филчев, началник на отделението по педиатрия в Пета МБАЛ – София спечели наградата "Педиатър на годината", която се връчва за трета поредна година от Българската педиатрична асоциация.

С награда „Цялостен принос в развитието на педиатрията в България" бе отличена доц. Софи Пинкас. „Необходима е много сериозна работа, за да се подобрят показателите на детското здраве и за да се реформира цялата организация на педиатричната помощ", изтъкна доц. Пинкас. Тя призова всички педиатри да следват отдадеността към децата, която са имали техните учители и предшественици. 

Наградата „Педиатрична клиника на годината" бе присъдена на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Св. Георги" – Пловдив. Отличието прие нейният началник проф. Иван Иванов. В категорията бяха номинирани Клиниката по детска кардиология МБАЛ НКБ и Детска клиника МБАЛ „Св. Марина" – Варна.

Тази година с наградата „Личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване" бе отличена Кремена Кунева и родителите, подкрепили инициативата „#заДЕЦАТА", благодарение на която бе ремонтирано Отделението по нефрология на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев".

В категорията „Журналист, ангажиран с детското здравеопазване“ тази година наградата получи Надежда Ненова от информационния портал Zdrave.net.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови