И жените имат проблеми с размера

Проучване показва, че само 1/ 3 от дамите са доволни от гръдната си обиколка

OFFNews 07 февруари 2020 в 14:31 3838 0

Снимка Pixabay

Международно изследване показва, че само една трета от жените са доволни от размера на гръдната си обиколка. Сред най-комплексираните по темата са американките и англичанките, пише „Дейли мейл“.

Британски специалисти извършили проучването сред повече от 18 хиляди жени от 40 страни. Почти половината от анкетираните признали, че биха искали да увеличат размера на гърдите си, само 23% мечтаели да го намалят.

75% от жените във Великобритания и САЩ са недоволни от природните си дадености и при възможност биха увеличили размера на бюста си. В Япония и Китай подобно желание имат 90% от дамите.

В същото време 57% от колумбийките се чувстват комфортно с гръдната си обиколка.

Оказва се обаче, че този "декоративен комплекс" може да има сериозни последствия за здравето на жените. Участничките в анкетата, които били недоволни от размера на бюста си, признали, че рядко ходят на профилактични прегледи за рак на млечната жлеза.

Пред изданието учените разказват, че повечето представителки на нежния пол с малък бюст се чувствали неуверени и не забелязвали необичайните изменения в гърдите си, тъй като предпочитали да не се оглеждат.

Експертите цитират данни, според които над 50 000 жени във Великобритания са диагностицирани с рак на гърдата ежегодно. В САЩ цифрата е около 250 000. Специалистите препоръчват на дамите редовно да проверяват гърдите си за необичайни промени, за да могат да бъдат диагностицирани навреме.

В кои страни са най-малко доволни от гръдната си обиколка:

Япония – само 10% са доволни от големината на гърдите си.
Китай – 13%.
Египет – 13%.
ОАЕ – 20%.
Пакистан – 21%.
Малайзия – 22%.
Тайланд – 23%.
Либия – 24%.
Великобритания – 25%.
САЩ – 25%.

Къде са най-малко комплексирани на тема "бюст":

Колумбия – 57% от жените харесват природните си дадености
Парагвай (51%)
Гана (52%)
Испания (45%)
Норвегия (44%)
Нидерландия (40%)
Сърбия (36%)
Израел (36%)
Коста-Рика (36%)
Филипини (34%)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!