Волейболистите с втора загуба на Евроволей 2023

OFFNews 04 септември 2023 в 00:24 1148 1

Волейбол

Снимка cev.lu

"Лъвовете" треперят за осминафинала

Националният отбор загуби от Хърватия с 1:3 (25:22, 16:25, 22:25, 21:25) на Европейското първенство. Пред отново изпълнените до последното място трибуни на Двореца на спорта нашите бяха доминиращи само през първия гейм.

Пламенната подкрепа не помогна да се повторят резултатите от предишните два двубоя с Украйна и Финландия. Все още класирането ни на осминафинал не е напълно сигурно, а в последния двубой във вторник срещаме лидера Словения. С успеха хърватите ни изместиха от второто място във временното класиране.

Младата ни звезда Алекс Николов отбеляза първата точка в мача. И застана на началния удар. При атаката хърватите сбъркаха и поведохме с 2:0. В дългото трето разиграване Алекс Грозданов реализира третата българска точка с блокада.

Препълнената зала искаше да вижда точно такава игра – убедителна и мощна. Резултатът набъбна до 5:1. Две изпълнения на Мартин Атанасов взривиха трибуните. Нашият №4 направи и ас за 8:3. Хърватите върнаха четири точки, за да заплетат ранната интрига. Николов се погрижи неприятната серия да спре и резултатът стана 9:7.

Хърватите изравниха за първи път резултата при 12:12. Цветан Соколов отново направи аванса ни по-голям – 15:13. Мачът започна да върви точка за точка, а с приближаване на края на гейма напрежението се покачваше.

Трибуните правеха всичко възможно България да е на крилата на еуфорията. В тези моменти най-добрите реализатори бяха Атанасов и Соколов.А Николов ни донесе първия геймбол при 24:21. Хърватите го спасиха, но вече бяхме в още по-изгодна позиция на техен начален удар. Победата в гейма дойде след грешка на съперника от сервис – 25:22.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1040

1

Nasimo

04.09 2023 в 07:49

Недейте да очаквате чудеса от нашия отбор, в момента ние сме слаби като отбор. Вижте реалностите, нямаме посрещане! Ние в сравнение с другите водещи отбори в Европа играем старомоден волейбол, и това е система която трябва да се промени. Има виновни, но най вече е виновен Ганев и сие от федерацията, които си карат по стария начин... а нещата отдавна се разбраха от другите отбори и те предлагат съвременен стил на игра. Трябва чистка и в отбора и най вече във федерацията! Смяна на стила на игра, натурализиране на качествен посрещач от високо ниво.. което ще е най трудно, поради финансови причини.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика