Кубински национали се измъкнаха от по-тежки присъди

OFFNews 04 юли 2017 в 15:05 2977 1

Присъдите на четирима волейболисти от националния отбор на Куба са намалени, а един е освободен. Това обяви апелативният съд в Турку във връзка с делото за изнасилване от миналата година.

Припомняме, че те бяха арестувани през септември в Тампере, след като бяха признати за виновни, че са насилили жена на 2 юли след мач с Финландия от Световната лига.

Най-дълга остава присъдата на Османи Уриарте – четири години, докато Луис Соса беше оправдан, тъй като не е участвал в деянието. Рикардо Калво ще лежи 3 години и половина, капитанът Роландо Сепеда – 2,5 г, докато Алфонсо Гавилан ще прекара още година и 3 месеца в затвора.

Първоначално бяха задържани 8 волейболисти от състава на Куба, но в крайна сметка четирима от тях се оказаха невинни.

Според показанията на жертвата, тя е отишла по своя воля в стаята на Уриарте, след като двамата се срещнали в дискотеката на хотела.

След като правили секс обаче, волейболистът пратил съобщение до съотборниците си да се присъединят към него въпреки нежеланието на жената.

Тя била държана насила в стаята, а след като оргията приключила, се оплакала на рецепцията. Съдът постанови още кубинците да платят 24 хиляди евро компенсация на жертвата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

04.07 2017 в 15:13

Според показанията на жертвата, тя е отишла по своя воля в стаята на Уриарте, след като двамата се срещнали в дискотеката на хотела.

Така е. Не са и платили според уговорката и това вече се брои за изнасилване.