Петър Стойчев атакува с плуване и Антарктида

OFFNews 11 януари 2017 в 09:29 3048 0

Петър Стойчев ще атакува Антарктида в търсене на ново предизвикателство. Това разкри първият и единствен българин, приет в Международната зала на плувната слава пред "Стандарт".

"Следващото предизвикателство пред мен ще е да организираме плуване в Антарктида през 2018 или 2019 година, като началната точка ще бъде Аржентина, защото искам да плувам навсякъде по света, а има още много места, където не съм бил и искам да ги покоря", обяви Стойчев, след като спечели световното първенство в ледени води, провело се в Бургхаузен, Германия.

Там Стойчев се окичи със златен медал и постави световен рекорд от 12 минути и 15 секунди на дистанция от 1000 м. "Състезанието се провежда от две години и това е второто по ред световно първенство в ледени води на тази федерация, като участие взимат над 120 плувци. То се провежда в езеро, в което преди състезанието се разбива лед в отстояние 25 метра и се образува нещо като басейн. На дъното се поставят мрежи за безопасност.

Състезателите трябва да бъдат с бански, които да са максимум до над коляното и до под пъпа - тоест клин. Имаме право на само една плувна шапка и тапи за уши. Състезанието се проведе в 15.45 ч местно време, като стартът бе даден от водата - състезателите трябва да стартират от водата. Световното първенство в ледени води е отразено в "Дейли Експрес", което само по себе си показва страхотното ни постижение", каза Стойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови