Наказаха с 4 години наш скачач за марихуана

OFFNews 11 ноември 2016 в 16:58 5423 1

Състезателят по скокове във вода Богомил Койнашки е дал положителна допинг проба и е дисквалифициран за 4 години, съобщиха от Международната федерация по плуване ФИНА.

Санкцията на българския скачач е наложена от Българска федерация по плувни спортове и е влязла в сила на 20 октомври 2016 година. Койнашки е уличен на държавното първенство на басейн "Диана" от лятото. В пробата му има следи от забранената субстанция Carboxy-THC, която се съдържа в марихуаната.

"Ще кажа същото, което казах и пред Антидопинговата комисия, и пред федерацията - съжалявам и оценявам допуснатата грешка - каза пред сайта BGswim.com Койнашки. - Взел съм си поуките. Осъзнавам посланието, което дадох на младите и останалите състезатели и спортисти.

Злепоставих българските скокове във вода, злепоставих спорта си. Злепоставих и треньора си Георги Чобанов. Навредих на репутацията на скоковете във вода. Сега ще направя всичко възможно, за да върна доверието. Ще се стремя да привлека повече почитатели на този красив спорт, който е престижен по света, но у нас е слабо популярен."

На първите Европейски олимпийски игри в Баку през 2015 г. Богомил Койнашки и партньорът му Димитър Исаев записаха голям успех, като се класираха на шесто място в синхронните скокове от 3-метров трамплин.

Богомил е многократен републикански шампион и носител на куп отличия от международни турнири. Има и балкански титли.

В момента Койнашки е студент във Висшето училище по застраховане и финанси, където учи в IT специалност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови