Започва модернизацията на най-стария лифт в Банско

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2015 в 14:53 1056 0

До дни започва модернизацията на седалковата въжена линия "Шилигарника - Тодорка".

Лифтът е въведен в експлоатация през далечната 1984 година, като капацитетът му е 800 човека на час и е с много бавна скорост. 

Новата модерна въжена линия „Шилигарника - Тодорка“ ще бъде с капацитет от 2000 души на час, трасето ще се изминава за под 10 минути, с повишена безопасност и увеличена скорост. Лифтът обслужва една от най-хубавите и дълги писти в ски зоната – Балканиада, на която през 1984 се проведе младежката зимна универсиада.

Модернизацията ще допринесе както за комфорта на използващите я туристи и спортисти, така и за намаляване на опашките в някои от невралгичните възли на ски зоната. Ски сезон 2014-2015 отбеляза значим ръст в посещенията спрямо миналогодишния период и натискът върху капацитета на ски зоната вече е значителен.

Новият лифт върви по вече съществуващото трасе се придържа към екологичните норми. Институциите са провели и спазили поредността на необходимите процедури и съдът е потвърдил законността им. Министърът на околната среда и водите е издал необходимото разрешение.

Обновеният лифт „Шилигарника - Тодорка“ ще посрещне туристите през ски сезон 2015-2016 с пълен капацитет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !