Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пътеводител показва къде у нас виреят кактуси и кои пътеки крият полускъпоценни камъни

OFFNews 18 август 2016 в 14:43 32887 1

Дойде краят на уморителното ровене из интернет в търсене на нови маршрути за ваканцията или за уикенда. Известните пътешественици Румяна Николова и Николай Генов събраха най-интересните дестинации в новия джобен илюстриран пътеводител „България – позната и непозната“ (“Книгомания“).

Книгата систематизира 200 обекта в 35 маршрута, илюстрирани с над 560 великолепни фотографии, които ще накарат читателя да погледне с нови очи на богатствата в нашата страна. Богатства от природни релефи и архитектурни форми, от археологически находки и обичаи, от растителни и животински видове. Малко са по света страните с толкова разнообразни забележителности, в чиито земи са отложени всички исторически пластове от зората на човешката цивилизация, напомнят авторите.

Къде у нас виреят диви орхидеи и кактуси? По кои пътеки може да се събират полускъпоценни камъни? Как да стигнем до най-високия водопад на Балканите?

Отговорите на тези и на много други въпроси вече са дадени и може би ще накарат поне част от българите, които досега са предпочитали да пътуват до съседните страни, да изберат маршрути без пресичане на граници и без излишни рискове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews