Културните ни институти в чужбина ще привличат туристи за България

OFFNews Последна промяна на 11 март 2015 в 17:05 1630 0

Снимка БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова

Българските културни институти в чужбина ще популяризират възможностите за туризъм в страната ни.

За това са се разбрали министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на културата Вежди Рашидов, които днес са подписали споразумение за сътрудничество. 

Културните ни институти в чужбина са 11 - в Берлин, Братислава, Будапеща, Варшава, Виена, Лондон, Москва, Париж, Рим, Скопие и Прага. Те ще трябва да представят на страната ни като "атрактивна туристическа дестинация", като рекламират нейното богато културно наследство и възможностите за практикуване на културен туризъм у нас.

Заедно с това ще се популяризира и потенциалът й за развитието на морски, планински, балнео и СПА, еко-, селски, спортен  и приключенски, ловен туризъм, голф, винен и гурме туризъм.

„Културата и туризмът трябва да вървят ръка за ръка, само така можем да привлечем в България още по-голям брой туристи и да покажем красотата на уникалното ни наследство”, посочи министърът на културата Вежди Рашидов.

Ангелкова от своя страна обясни, че „всички имаме общ интерес държавата ни да стане разпознаваема и предпочитана дестинация". Тя е категорична, че трябва институциите да обедният усилията си в изграждането на положителния имидж на България.

Двете министерства съвместно ще организират и събития за представянето на страната ни като целогодишна туристическа дестинация.Министерството на туризма се ангажира да съдейства и с рекламно-информационни материали за България като място за пътешествия и почивка.

Ангелкова и Рашидов ще си партнират и с обмен на информация за актуализиране на националния културен календар, който се води към министъра на културата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови