Концесионерът на плажа в Слънчев бряг: Не сме копали в дюни

OFFNews Последна промяна на 18 август 2018 в 13:58 6602 0

Снимка Клуб Z

Компанията „Вени-М“ ЕООД, като концесионер на плаж Слънчев бряг - Централен, не е извършвала каквито и да е строителни или изкопни дейности на територията на дюните и въобще на пясъка. Това се казва в позиция дружеството, изпратена до медиите.

Тя опровергава твърденията, че се прокарва осветление на ивицата.

"Заявяваме, че нито наши служители, подизпълнители или наематели са извършвали дейности на пясъка и дюните в района между хотел Бургас и станцията на Министерски съвет в курорта. Не искаме да прокарваме никакво осветление или пък имаме намерение по какъвто и да е начин да увреждаме защитените дюни. Като концесионер сме изпратили сигнали до районната прокуратура в Несебър, местното РПУ, РИОСВ-Бургас и до Министерството на туризма, с които настояваме органите да извършат пълна проверка по случая. Освен това кой и с каква цел разпространява тези неверни твърдения, които набеждават фирмата в извършване на престъпления", пишат още те.

РИОСВ-Бургас вече направи проверка на терена. Тя не установи наличие на техника в района на плажа, както и извършване на строителни или изкопни дейности - изтъкват от фирмата.

„Вени-М“ уверяват, че за времето, през което са концесионер на плажа Слънчев бряг – Централен, "не сме извършвали никакви нарушения, като стриктно се спазват законите и нормативните изисквания". Те отново посочват, че с "извършените действия и твърдения за плажа през последните дни се цели увреждането на доброто име на компанията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови