Кипър започна да плаща 35% от разходите за хотел на ваксинираните

Офертата важи и за българите, които живеят на острова

OFFNews Последна промяна на 04 септември 2021 в 11:45 7408 0

Ваксинираните срещу коронавирус в Кипър ще могат да отидат на почивка в хотел при частичното ѝ заплащане от държавата през следващите три месеца, съобщи БНР.

Правителствената програма за субсидиран туризъм, която е и част от стимулите за имунизация, действа от 1 септември до 30 ноември.

Максималната цена за настаняване, която се поема, е 60 евро на вечер за двойна стая със закуска. Престоят трябва да е за минимум три дни /2 нощувки/, а 35% от тези разходи се поемат от Министерството на туризма.

Това е преференциалната оферта на правителството на Кипър в новия етап на държавната програма за подкрепа на вътрешния туризъм.

От днес до 30 ноември за нея могат да кандидатстват ваксинираните поне с първата доза или преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Децата на възраст 12 – 16 години, които не са ваксинирани, трябва да имат отрицателен резултат от бърз Covid-тест, направен в рамките на 72 часа.

Българите, които живеят в Кипър и отговарят на двете здравни условия, също могат да се възползват от частично платената от държавата почивка.

Над 220 хотели, туристически апартаменти, къщи за агротуризъм във всички райони на Кипър ще предлагат субсидираните цени в този период.

Почти 79% от възрастното население в Кипър е получило поне първата доза, а над 74% са напълно ваксинирани до 31 август, съобщи здравното министерство на Острова на Афродита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови