Ангелкова преброи 3 незаконни капанчета на Кабакум

OFFNews 10 юли 2017 в 14:45 5258 0

Три заведения на плаж „Кабакум-централен“ край Варна извършват незаконна търговска дейност, за което сме сезирали Община Варна и местния строителен контрол. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес се включи в инспекциите на място.

Миналата година бе прекратен договорът на бившия наемател на плажа зараради голям брой нарушения. В момента за плажа е избран нов наемател, но той още не стопанисва ивицата, тъй като търгът се обжалва от един от участниците.

Така сегашният статут на „Кабакум-централен“ е на неохраняема ивица, а според Ангелкова в този случай е редно там да не се извършва никаква търговска дейност.

От министерството ѝ са сезирали Дирекцията за регионален строителен контрол и Община Варна да се предприемат незабавни действия по събаряне на капанчетата или да се спре доставката на ток и вода за тях.

За случая с плаж „Нестинарка“, на който проверка на КЗП констатира, че концесионерът принуждава летовниците да плащат задължително  10 лева за шалте към наема на шезлонг за 36 стотинки, Ангелкова обясни, че в договорите за наем и концесия задължителни са обявените цени на чадъри и шезлонги, но няма забрана стопанинът на плажа да предлага допълнителни плажни принадлежности.

Изричното условие обаче е допълнителните принадлежности да не са задължителни за потребителя. Министерството на туризма е поискало вече от концесионера да постави специални табелки с цени за допълнителните услуги и информация, че те не са задължителни, подчерта министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови