Ангелкова отнема звезди от хотел в Златни пясъци

OFFNews 26 юли 2018 в 16:57 3536 0

Започваме незабавно процедура за намаляване категорията на хотел „Палма“ в Златни пясъци заради драстични разминавания с нормативите за 4-звезден обект. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка по сигнал на турист на горещия телефон на министерството. Според него хотелът, категоризиран през 2011 г., не отговаря на изискванията за категорията си.

От министерството проверили, заедно с Комисията за защита на потребителите и Регионалната здравна инспекция.

Оказало се, че той не е пригоден за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, липсвали дори сифони в баните. Всичко това е задължително за получаването на 4-звездна категоризация. Освен това според категорията стаите били 39, според списъка на място - 42. Удостоверението за категоризация изтичало, а в министерството не било подадено ново.

Хотел "Палма" ще бъде санкциониран и финансово с акт, но ще бъдат подписани и още актове за по-малки нарушения. Те може да бъдат поправени преди втората проверка, а ако не са, ги грози двойна глоба.

Потърсихме коментар от хотела на оставените за връзка телефони. Не желая да коментирам, заяви мъж от рецепцията, който отказа да се представи.

Министър Ангелкова увери, че проверките продължават. Санкциите стигат до 3000 лв. за нарушение при първа инспекция.

До момента са открити пет подобни случая на хотели по Черноморието ни с фрапиращи разминавания спрямо изискванията за получената категория.

За да се гарантира качеството на туристическия продукт, проверките трябва да се правят така, че да не се пречи на туристите и да не водят до спад на резултатите на бизнеса, коментира Ангелкова. По думите ѝ се наблюдава устойчив ръст на броя на туристи и на приходите от туризъм.

При договарянето на сезон 2019 в Лондон туроператорът „Томас Кук” обяви 29,8% ръст на техни туристи за България в сравнение с миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови