Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

OFFNews 16 януари 2018 в 14:23 1698 0

Новата директна авиолиния между България и Азербайджан ще даде възможност за още по-успешно развитие на туризма на двете държави. Хиляди азербайджански туристи посещават страната ни и въздушната връзка София-Баку несъмнено ще увеличи броя им. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на официалното откриването на новата директна авиолиния.

Чрез възможността за пряко пътуване на гражданите на двете държави ще можем да задълбочим съвместните си инициативи за развитие на културно-историческия, балнео- и СПА, уелнес и други видове туризъм, допълни министърът на туризма. И съобщи, че тази година България ще бъде страна партньор на международното туристическо изложение AITF в Баку, което ще се проведе през април за 17-та поредна година.

Министърът на туризма допълни, че ведомството работи активно със своите азербайджански партньори върху съвместни опознавателни турове за журналисти и туроператори, които ще се проведат в двете държави. Вярвам, че директната самолетна линия между София и Баку ще бъде в помощ на усилията, които полагаме, за да стимулираме туризма, допълни министър Ангелкова.

Тя изрази благодарността си за осъществяването на важния за страната ни проект към министър-председателя Борисов, президента на Азербайджан Алиев, Н.Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Азербaйджан в България, министъра на транспорта Ивайло Московски и към всички, положили усилия и работили за откриването на новата авиолиния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови