Серина Уилямс се оказа сексист и расист в бизнеса

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2019 в 11:43 2879 1

Любопитни изводи могат да се направят за американската тенис звезда Серина Уилямс само от начина, по който инвестира парите си. Оказва се, че всички призиви за равенство между половете и расите не важат за нея.

Цели 60 процента от инвестициите на Уилямс са насочени в компании, които се ръководят или от жени, или от цветнокожи. Състоянието на Серина се оценява на 225 милиона долара, което я нарежда в челото на класацията на "Форбс" на най-богатите жени в света, които са се създали сами. Част от това богатство е вложено в 34 компании.

Наскоро Серина обяви, че създава инвестиционен фонд, който ще носи името "Серина Венчърс".

"Искам да стана марка, не просто лице. Ще работя здраво да стана част от тази инфраструктура", каза тогава Серина.

В момента американката е в центъра на огромен скандал, който заформи лично на "Ролан Гарос". Тя вдигна скандал на организаторите след загубата си в трети кръг. Заради Серина австриецът Доминик Тийм беше принуден да прекрати пресконференцията си, тъй като тя не искала да го чака.

"Моля? Това е нещо, което не мога да разбера. Някаква шега ли е? Аз трябва да си тръгна, защото тя не можела да чака?", заяви възмутеният Тийм, който съвсем не е случайно име. Той е наричан "Принца на клея" и е считан за наследник на Краля на тази настилка Рафаел Надал.

"Въпросът беше принципен. Не е важно аз ли стоя в залата или някой друг. Аз също направих грешка, като казах, че не съм някакъв юноша, че да постъпват така с мен. Не бях прав. Дори и с юноша не може да се постъпва така. Сигурен съм, че с Роджър Федерер и Рафаел Надал не биха се държали така", каза Тийм.

Инцидентът отприщи нова вълна хейт към Серина, която така или иначе не се радва на голяма любов. Случаят се коментира на почти всяка пресконференция след мач в Париж, като в огромното си мнозинство тенисистите застават зад Тийм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо