Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Разследват съдия от US Open заради подкрепа към Ник Кириос

OFFNews 31 август 2018 в 13:23 2064 0

Снимка Instagram

Австралиецът Ник Кириос отново влезе в устите на хората, въпреки че този път не бе основен герой в полемиките, които се появиха след двубоя между него и Пиер-Юге Ербер във втория кръг на турнира от Големия шлем US Open.

Един от най-популярните съдии - Мохамед Лахиани слезе от стола, за да се опита да окаже подкрепа на тенисиста при резултат 4:6, 0:3 във втория сет.

"Искам да ти помогна. Гледал съм твоите мачове, ти имаш страхотни умения. Ник, знам, че това не си ти", бяха думите на съдията, които предизвикаха бурна реакция след мача, тъй като мнозина смятат, че именно те са довели до обрата.

От американската тенис асоциация вече обявиха, че ще разследват ситуацията и доколко са правомерни действията на арбитъра. Те разпространиха и специално изявление, в което обясняват как Лахиани е искал да провери дали Кириос е контузен и се е приближил до него, защото е било много шумно.

Впоследствие при 1:4 австралиецът действително бе прегледан от физиотерапевт. В крайна сметка Кириос преодоля проблемите и спечели с 4:6, 7:6, 6:3, 6:0 и в следващата фаза ще има огромно предизвикателство в лицето на Роджър Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews